skip to Main Content

DE NATIONALE EVENEMENTEN PRIJZEN

Evenementenstad van het jaar en Beste Publieksevenement

DE NATIONALE EVENEMENTENPRIJZEN

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden te eren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. Met de prijzen wordt ook de aandacht gevestigd op de kwaliteit en positieve effecten  van festivals en publieksevenementen.

De inschrijving voor deze prijzen voor 2019 is geopend en je kunt t/m 30 januari je stad of evenement aanmelden via onderstaande link.

De jurybijeenkomst is op 11 februari in de regio Amsterdam. De uitreiking van de prijzen is tijdens het Nationaal Congres Evenementen 2019, dat op 14 maart aanstaande in Deventer gehouden wordt. www.nationaalcongresevenementen.nl

CATEGORIEËN

De Nationale Evenementenprijzen 2019 kennen de volgende categorieën:

Evenementenstad van het Jaar – categorie 100.000+ inwoners
Evenementenstad van het Jaar – categorie tot 100.000 inwoners
Beste Publieksevenement

 

Evenementenstad van het Jaar

De stad die het afgelopen jaar visie en lef heeft getoond op evenementengebied. Een visie, die is gestoeld op consistent beleid en een robuuste uitvoering. Op basis van vooraf opgestelde doelstellingen kan de evenementenstad van het jaar duidelijk laten zien wat de bijdrage van evenementen is geweest in 2018. Het inschrijfformulier voor deze prijs vind je hier.  De criteria vind je via deze link.

Beste Publieksevenement

Het evenement heeft een aantoonbare maatschappelijke, economische, promotionele of professionele bijdrage geleverd aan de stad of regio waar het plaats vindt. Daarnaast is het evenement professioneel georganiseerd en uitgevoerd. Een omschrijving van de jury-criteria vind je via deze link. Het inschrijfformulier staat hier.