skip to Main Content
Nominaties Nationale Evenementenprijzen 2018!

Nominaties Nationale Evenementenprijzen 2018!

Nominaties Nationale Evenementenprijzen bekend!

De nominaties voor de Nationale Evenementenprijzen zijn bekend. In de categorie ‘Evenementenstad van het jaar’ (steden boven de 100.000 inwoners) zijn Apeldoorn, Arnhem Eindhoven en Zwolle genomineerd. In de categorie ‘Evenementenstad tot 100.000 inwoners’ zijn Assen, Deventer Hengelo, Noordwijk en Sittard-Geleen genomineerd.
In de running voor de titel ‘Beste Publieksevenement’ zijn Bloemencorso van de Bollenstreek Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, NN Marathon Rotterdam, Pride Amsterdam en TCS Amsterdam Marathon. Bij de Evenementen Innovatieprijs zijn het EK Vrouwenvoetbal, GLOW Eindhoven, Mysteryland, Wednesday Night Skate en Wildeburg Festival de vijf genomineerde evenementen.

De afgelopen weken heeft de Stichting Nationale Evenementenprijzen in samenwerking met onderzoeksbureau Respons met veel zorg de nominaties per categorie vastgesteld. De genomineerde steden en organisatoren hebben hun nominaties geaccepteerd. Binnenkort beoordeelt de hoofdjury de genomineerde gemeenten en evenementenorganisatoren en bepalen zijn wie dit jaar de felbegeerde titels van de Nationale Evenementenprijzen gaan krijgen. Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury zullen inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad worden meegewogen.

De jury
De jury van de Nationale Evenementenprijzen staat onder leiding van Eltje de Klerk; senior adviseur bij BMC en Alpha Adviseurs. Naast De Klerk bestaat de jury uit de volgende leden: Lian Duif (winnaar Beste Publieksevenement 2016, gemeente ’s-Hertogenbosch), Johan Moerman (winnaar Evenementenstad van het Jaar >100.000 inwoners 2016, Rotterdam Festivals), Martijn Mulder (jurylid onderwijs, Hogeschool Rotterdam) en Erik Ruts (jurylid, NOC*NSF).

Nationaal Congres Evenementen
De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen, dat op 16 april a.s. plaatsvindt in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam.