skip to Main Content
Evenementen = Engagementen

Evenementen = Engagementen

incubateInternet, ICT en social media zorgen ervoor dat we tegenwoordig altijd en overal verbonden zijn en informatie kunnen delen. Dat heeft groot effect op de verdienmodellen van bedrijven en organisaties. Dat geldt ook voor festivals en evenementen.

Een branche waarin de concurrentie erg groot is en waar onderscheidend vermogen en een betrokken achterban een voorwaarde zijn geworden voor (financieel) succes op de langere termijn. Het Nationaal Congres Evenementen (NCE) laat een aantal sleutelfiguren aan het woord die succesvol hebben ingespeeld op het thema (social) engagement.

Deel van de community
Evenementen en festivals vinden al  lang niet meer alleen plaats op de fysieke locatie en op een vooraf bepaald moment. Door Youtube, Facebook, Twitter en streamingsites als Soundcloud zijn bezoekers  het hele jaar door deelnemers van de community. Met unieke content zoals foto’s, video’s, muziek en blogs kunnen de organisatoren het hele jaar door de combinatie maken tussen horen, zien en de daadwerkelijke beleving op de dag zelf.

Het evenement start al lang voor de eerste bezoekers het terrein opkomen en is zeker niet voorbij na de slotact. Informeren, fascineren en vooral ook betrokkenheid creëren is waar het om draait. Social media platforms zoals Twitter zijn bij uitstek een platform om dialoog aan te gaan over facetten als het thema, de artiesten en de organisatie van de dag zelf. De ‘crowd’ mee laten denken en praten; daar ligt de kracht van evenementen en festivals die nu en straks succesvol zijn.

Nationaal Congres Evenementen
Het Nationaal Congres Evenementen (NCE), dat op 12 oktober 2015 plaats vindt, laat een aantal sleutelfiguren aan het woord die succesvol hebben ingespeeld op het thema (social) engagement. Het Tilburgse muziekfestival Incubate is zo’n festival die ‘social engagement’ in haar DNA heeft opgenomen, al lang voordat anderen ermee bezig waren. Het festival maakt o.a. gebruik van het Social Festival Model: een website in wiki-stijl waarop iedereen de bedrijfs-, marketing- en beleidsplannen kan inzien én kan wijzigen.

Tilburg
Het is ook voor niets dat het Nationaal Congres Evenementen met dit thema dit jaar in Tilburg plaatsvindt. In deze stad staan evenementen nooit op zich. Zo werken Citymarketing Tilburg, het Hoger Onderwijs (Fontys Academy for Creative Industries) en alle organisatoren van evenementen samen tijdens ‘Event Academy’. Daar worden de laatste inzichten en ontwikkelingen worden gedeeld; bijvoorbeeld verdieping in wereldwijde trends, concepting en de groeiende rol van Event-ROI. Het NCE zal plaats vinden in Theater De NWE Vorst.

Thema
Het thema van de tweede editie van het NCE is ‘Evenementen = Engagementen’. Meer informatie over het programma volgt.Op het programma vstaan boeiende keynotes, scherpe themasessies en natuurlijk de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen.