skip to Main Content
Groningen, Deventer, Nacht Van De Kaap En VenloStormt Winnaars Van Nationale Evenementenprijzen

Groningen, Deventer, Nacht van de Kaap en VenloStormt winnaars van Nationale Evenementenprijzen

1244_2015_10_12_NCE15_Photonic_Ernst_van_Deursen_SMALLDe winnaars van de Nationale Evenementenprijzen 2015 zijn vandaag bekend gemaakt op de tweede editie van het Nationaal Congres Evenementen (NCE) in Tilburg. In de categorie Evenementenstad van het jaar – 100.000+ won Groningen de Prijs en liet hiermee Utrecht, Den Haag, Haarlem en Dordrecht achter zich.

In de categorie Evenementenstad van het jaar – tot 100.000 inwoners viel Deventer prijzen. Almelo, Oost Gelre, Gouda en Lelystad grepen naast de winst. In de running voor de titel Beste Publieksevenement waren Le Guess Who?,  Kerstmarkt Dordrecht, Welcome to the Village, Nacht van de Kaap en Emoves –Urban Culture Festival. Nacht van de Kaap ging er uiteindelijk met de prijs vandoor.

De jury verkoos VenloStormt boven Muziek op de Dommel en Food Unplugged in de strijd om de Evenementen Innovatieprijs. Mario Kadiks ontving de tweejaarlijkse Life Time Achievement Award, voor zijn inzet voor onder andere Marathon van Rotterdam en de CPC Loop in Den Haag.

Juryrapport
De jury is van mening dat de kwaliteit van de inzendingen hoog is en kijkt terug op uitstekende presentaties van de genomineerde gemeenten. Met name in de categorie Evenementenstad van het Jaar tot 100.000 inwoners is een forse stap voorwaarts gemaakt. Ook merkte de jury op dat evenementen als ‘sociale smeerolie’ werken binnen gemeenten: evenementen binden gemeenschappen, zo blijkt uit de inzendingen en presentaties. Uit alle inzendingen blijkt dat succesvolle evenementen in gemeenten tot stand komen door samenwerking tussen partners in de stad. De jury maakt al deze vrijwilligers een groot compliment, door hun passie en toewijding kan Nederland met recht een evenementenland worden genoemd. Lees hier het volledige juryrapport.

Vakjury
Het juryberaad voltrok zich mede vanuit de verschillende achtergronden van de vijf juryleden: wetenschap, politiek-bestuurlijk, bedrijfsleven en evenementenorganisatoren. De jury staat onder leiding van Eltje de Klerk; senior adviseur bij BMC en Alpha Adviseurs. Naast De Klerk bestaat de jury uit de volgende leden: Herald van de Bunt; voorzitter Vereniging van EvenementenMakers (V.V.E.M.), Erik Ruts van Sponsorbrein, Joost Carlier, voormalig directeur van LOC7000 en Karoline Wiegerink, Lector City Hospitality & City Marketing Hotelschool The Hague.