skip to Main Content
Jeroen De Schuyteneer -Gentse Feesten- Keynote Op NCE15

Jeroen de Schuyteneer -Gentse Feesten- keynote op NCE15

[fusion_text]Jeroen De Schuyteneer2De directeur van de Gentse Feesten, Jeroen de Schuyteneer, geeft een keynote speech op de 2e editie van het Nationaal Congres Evenementen (NCE), dat op 12 oktober plaatsvindt in gastgemeente Tilburg. De Gentse Feesten, dat dit jaar voor de 172e keer plaatsvindt, is een stadsfestival dat zijn weerga niet kent. Tien dagen lang is ‘de Kuip’, de historische binnenstad van Gent, volledig in de greep van dit megaspektakel. Het evenement trekt jaarlijks circa 1,3 miljoen bezoeken. Bezoekers komen uit heel België, maar ook daarbuiten, op het Gentse spektakel af.

Evenementen = Engagement
De Schuyteneer haakt in zijn presentatie in op het thema ‘engagement’. Hij vertelt hoe dit thema ook voor de Gentse Feesten super relevant is. “Het blijft een uitdaging om bezoekers te overtuigen dat een bezoek aan de Gentse Feesten de moeite is om voor uit de zetel te komen, en misschien zelfs de grenzen voor over te steken”, aldus De Schuyteneer. De kop van het persbericht van de Gentse Feesten van dit jaar, die op 17 juli van start gaan, luidt ‘Verdraaid verrassende Gentse Feesten’, en daar zit de crux: hoe blijf je verrassend, zodat je ook bij nieuwe doelgroepen in trek blijft?

Over De Schuyteneer
Jeroen De Schuyteneer (Gent, 1978) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Gent. Hij was werkzaam als zelfstandig adviseur en redacteur voor kunstenorganisaties en communicatie- en sponsormanager Blue Note Records Festival Gent.

Hierna was hij als productiemanager  verantwoordelijk voor de Gent Jazz Festival Gent en Jazz Middelheim Antwerpen. Sinds enkele jaren is hij directeur Evenementen, Feesten, Markten bij Stad Gent en  coördinator van de Gentse Feesten: het jaarlijkse tiendaags cultureel volksfeest met 1.4 miljoen bezoekers. Bovendien is De Schuyteneer coördinator Gent Filmoffice en gedelegeerd bestuurder Lichtfestival Gent, het driejaarlijks lichtfestival gedurende 4 avonden in de binnenstad met 650.000 bezoekers.

Verder heeft De Schuyteneer een grote liefde voor gezin, boeken, stripverhalen, gastronomie en evenementen achter de schermen. “Het eerste en het laatste valt soms moeilijk te combineren”, aldus Jeroen De Schuyteneer.

 [/fusion_text]