skip to Main Content
Incubate’s Joost Heijthuijsen Op NCE15

Incubate’s Joost Heijthuijsen op NCE15

Joost HeijthuisenEén van de programmaonderdelen tijdens het NCE15 zal de vorm hebben van een tafelgesprek. Het thema Engagement zal de rode draad zijn van het gesprek, dat dagvoorzitter Meike de Jong zal voeren met Denis Doeland (ID&T) en Joost Heijthuijsen, directeur van het Tilburgse Incubate.

Over Joost Heithuijsen
Heithuijsen, geboren in Limburg, studeerde psychologie in Nijmegen en schreef voor onder andere de universiteitskrant en tijdschrift Gonzo. Hiernaast organiseerde hij feesten en exposities. Na afronding van zijn studie begon hij zijn loopbaan bij het Muzieklab en zette zich vrijwillig in bij Muziekcafé Paradox. Hier ontmoette Heithuijsen de collega’s met wie hij het ZXZW-festival op zette, dat later de naam veranderde in Incubate. Het evenement is naar zijn zeggen ‘meer dan een festival’. Incubate -wat uitbroeden en/of koesteren betekent- is ‘grootschalig in kleinschaligheid, met vrijheid, bereikbaarheid en benaderbaar’.

Incubate
Incubate is hét jaarlijkse stadsfestival voor grensverleggende cultuur. Het festival geeft een nieuwe kijk op de indie cultuur door middel van verschillende stijlen muziek, beeldende kunst, film en hedendaagse dans. Meer dan 200 artiesten zijn in een intieme setting te zien voor een zeer divers publiek. Black metal naast free jazz. Verfrissende kunst naast inspirerend debat. Incubate vindt plaats van 14 t/m 20 september 2015 op meer dan 20 locaties in Tilburg. Het evenement werd in 2012 door de Nationale Evenementenprijzen uitgeroepen tot ‘leukste stadsevenement van Nederland’.