skip to Main Content

DE NATIONALE EVENEMENTEN PRIJZEN

Evenementenstad van het jaar en Beste Publieksevenement

DE NATIONALE EVENEMENTENPRIJZEN

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden te eren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. Met de prijzen wordt ook de aandacht gevestigd op de kwaliteit en positieve effecten  van festivals en publieksevenementen.

De jury van de Nationale Evenementenprijzen staat onder leiding van Eltje de Klerk, senior adviseur bij BMC en oprichter Alpha Adviseurs. Daarnaast bestaat de jury in 2019 uit de volgende leden:

  • Erik Ruts, NOC*NSF
  • Martijn Mulder, Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Eric Boselie, Eindhoven247 winnaar Evenementenstad van het jaar 2018
  • Bram Brinkman, Stichting De 4Daagse, winnaar Beste Publieksevenement 2018

CATEGORIEËN

De Nationale Evenementenprijzen 2019 kennen de volgende categorieën:

Evenementenstad van het Jaar – categorie 100.000+ inwoners
Evenementenstad van het Jaar – categorie tot 100.000 inwoners
Beste Publieksevenement

 

Evenementenstad van het Jaar

De stad die het afgelopen jaar visie en lef heeft getoond op evenementengebied. Een visie, die is gestoeld op consistent beleid en een robuuste uitvoering. Op basis van vooraf opgestelde doelstellingen kan de evenementenstad van het jaar duidelijk laten zien wat de bijdrage van evenementen is geweest in 2018. Het inschrijfformulier voor deze prijs vind je hier.  De criteria vind je via deze link.

Beste Publieksevenement

Het evenement heeft een aantoonbare maatschappelijke, economische, promotionele of professionele bijdrage geleverd aan de stad of regio waar het plaats vindt. Daarnaast is het evenement professioneel georganiseerd en uitgevoerd. Een omschrijving van de jury-criteria vind je via deze link. Het inschrijfformulier staat hier.