skip to Main Content
Nominaties Nationale Evenementenprijzen Bekend

Nominaties Nationale Evenementenprijzen bekend

Logo

De nominaties voor de Nationale Evenementenprijzen zijn bekend. In de categorie Evenementenstad van het jaar – 100.000+ inwoners zijn Dordrecht, Utrecht, Den Haag, Haarlem en Groningen genomineerd. In de categorie Evenementenstad van het jaar – tot 100.000 inwoners zijn Lelystad, Almelo, Deventer, Oost Gelre en Gouda de genomineerde gemeenten.

In de running voor de titel Beste Publieksevenement zijn Le Guess Who, Kerstmarkt Dordrecht, Welcome to the Village, Emoves Eindhoven en Nacht van de Kaap. Venlo Stormt, Food Unplugged en Muziek op de Dommel maken kans op de Evenementen Innovatieprijs.

De afgelopen weken konden evenementenorganisatoren en gemeenten in Nederland hun evenement of gemeente aanmelden voor de Nationale Evenementenprijzen. De gemotiveerde inzendingen zijn hierop voorgelegd aan een vakjury, die tot bovenstaande nominaties is gekomen.

Beoordeling
Inmiddels heeft de jury de ingezonden motivaties en de uiteindelijke winnaar aangewezen. De genomineerde evenementensteden hebben tijdens de jurybijeenkomst een presentatie gegeven. Bij de uiteindelijke beoordeling zijn door de jury inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad meegewogen.

Hoofdjury
De jury van de Nationale Evenementenprijzen staat onder leiding van Eltje de Klerk; senior adviseur bij BMC en Alpha Adviseurs. Naast De Klerk bestaat de jury uit de volgende leden: Hérald van de Bunt, voorzitter Vereniging van EvenementenMakers (VVEM), Erik Ruts van Sponsorbrein, Joost Carlier van Cloese Holding en Karoline Wiegerink, Lector Cityhospitality & Citymarketing Hotelschool The Hague.

Nationaal Congres Evenementen
De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens de tweede editie van het Nationaal Congres Evenementen, dat op 12 oktober plaatsvindt in gastgemeente Tilburg. Het congres staat in 2015 in het teken van ‘Engagement’: het programma bestaat onder meer uit een keynote van Jeroen de Schuyteneer, directeur Gentse Feesten en een rondetafelgesprek met Joost Heijthuijsen (Incubate Festival) en Denis Doeland (ID&T, DDMCA). Verder biedt NCE een aantal themasessies over relevante onderwerpen binnen de evenementensector.