skip to Main Content

PROGRAMMA NCE 2019

Programma

Je bent vanaf 12 uur van harte welkom voor de lunch in de Lebuïnuskerk in Deventer. Het plenaire deel start om 13.00 uur en na het plenaire deel gaan we om 14.00 uur uiteen in deelsessies. Deze deelsessies vinden plaats in verschillende zalen van het stadhuis van Deventer, op een korte afstand van de kerk gelegen.

Verschillende sprekers zullen u informeren en zij zullen de verschillende aspecten van groei met u bespreken. Hoe houd je groei beheersbaar, hoe gewenst is groei en welke vormen van groei zijn voor evenementen (nog) mogelijk? Hoe ga je als gemeente of provincie om met deze groei? Is groei oneindig of is een evenement uiteindelijk uitgegroeid?

Je kunt uit één van de volgende deelsessies kiezen. Na afloop van de deelsessies worden de hoogtepunten van de verschillende sessies, vanaf 16.00 uur, tijdens een slotdebat in de Lebuïnuskerk, gedeeld met alle bezoekers. Joop Mulder, Hein te Riele en Mario Kadiks zullen hun visie op groei geven.  Zo ben je in één middag op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van groei in de evenementensector.

Deelsessies

  1.     Groei in betekenis

Wat is de invloed van de toename van (culturele en sportieve) buitenevenementen, op het reguliere aanbod van de ‘stenen’ instellingen. Onze spreekster neemt je mee in haar verhaal waarin duidelijk zal worden wat de invloed van de groei van de zgn. buitenevenementen betekent, en/of betekend heeft voor het ‘reguliere’ aanbod.

 2.    Groei in Provinciaal Evenementenbeleid

Met het beleid van de provincie Overijssel als basis, gaan de wethouder van Deventer en Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, onder leiding van de dagvoorzitter Hadassah de Boer,  in gesprek met de toehoorders over de groei van het evenementenbeleid en de daarbij te maken en wellicht ook al gemaakte keuzes.

 

3.     Kwaliteit boven Kwantiteit.
Het centrale thema wordt aan de hand van verschillende manier van groei belicht. Wat zijn de consequenties van welke groei? Welke keuzes maak je op welk moment en waarom. Onze spreker, een toonaangevende naam bij de organisatie van sportevenementen, legt uit welke keuze hij waarom gemaakt heeft. Vanuit zijn ruime praktijkvoorbeelden vertelt hij het verhaal van de verschillende aspecten van groei van ‘zijn’ evenementen.

 

4.    Inclusiviteit
Tijdens deze deelsessie word je geïnformeerd over de verbetering van de toegankelijkheid van evenementen voor bezoekers met een fysieke of sociaal economische beperking. Hoe kan deze verbetering leiden tot groei van het aantal bezoekers en de kwaliteit van uw evenement?

 

5.    Uitgegroeid
Hoe lang heeft een concept van een evenement bestaansrecht. De noodzaak van reflectie, zowel qua inhoud als qua bezoekersaantallen, voor zowel groete als kleine evenementen. Wat zijn de grenzen aan groei? Zijn er grenzen aan groei?

 

Na het slotdebat is de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen.

Om 17.00 uur zal de dagvoorzitter het programma afronden, waarna we iedereen van harte uitnodigen voor de netwerkborrel!