skip to Main Content
Q&A Met Erik De Ridder En Pieter Bon

Q&A met Erik de Ridder en Pieter Bon

Bon en de RidderErik de Ridder is wethouder Evenementen in Tilburg. De wethouder zal op het Nationaal Congres Evenementen zijn visie voor evenementen in Tilburg uit de doeken doen tijdens een Q&A. Pieter Bon, directeur van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg zal uit de doeken doen wat ‘zijn’ Event Academy inhoudt. Het vraaggesprek zal worden geleid door dagvoorzitter Meike de Jong. 

Over Erik de Ridder (links)
De Ridder is sinds 2010 wethouder voor het CDA. Na zijn studie bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg werkte hij Ministerie van Economische Zaken in Den Haag en ICT-bedrijf Ordina. Het raadswerk voor de gemeente is voor de Ridder naar eigen zeggen “een kans om een bijdrage te leveren aan Tilburg, aan mijn woonomgeving en de mogelijkheden voor de Tilburgers.” Naast zijn werkzaamheden als wethouder, is hij onder meer lid van de board Visit Brabant en lid van Raad van Toezicht Citymarketing.

Over Pieter Bon (rechts)
Pieter Bon richtte in 2010 Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg op. Al in de jaren ‘90 bracht hij het vak Event Management in het hoger onderwijs en startte later de opleidingen International Event, Music & Entertainment Studies. Bon maakt in Tilburg deel uit van de Advies Commissie Evenementen en startte vorig jaar samen met de Gemeente Tilburg de Event Academy, een professionaliseringstraject voor evenement organisatoren in de stad. Pieter Bon nam vorig jaar het initiatief tot het Stadsfestival Nu & Straks, een evenement waar ‘Quality of Life’ de rode draad is.