skip to Main Content

Themasessies 2019

Mirjam Barendregt

Groei in betekenis

De laatste jaren zien we een duidelijke toename in het aantal buitenevenementen. Concerten voorstellingen en andere podiumkunsten worden steeds vaker op originele locaties, buiten de reguliere theaters, gehouden. Ook worden deze bijzondere evenementen steeds vaker buiten het reguliere theaterseizoen om georganiseerd. In hoeverre heeft deze toename van buitenevenementen, invloed op het het reguliere aanbod van de ‘stenen’ instellingen.

Mirjam Barendregt is sinds september 2018 directeur-bestuurder van Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn. Hiervoor was zij gedurende 4,5 jaar directeur van het Grachtenfestival in Amsterdam en zij kan als geen ander – uit eigen ervaring – de vergelijking maken.

 

 

 

 

Eddy van Hijum en Carlo Verhaar

Groei van het provinciaal evenementenbeleid

Eddy van Hijum is gedeputeerde van de provincie Overijssel en is verantwoordelijk voor de portefeuille economie. Hij  studeerde Bestuurskunde en promoveerde aan Universiteit Twente. Hij werkte van 2001 tot 2003 als senior adviseur bij PricewaterhouseCoopers en als manager bij KPMG.

Daarnaast was hij van 1998 tot 2003 achtereenvolgens raadslid en fractievoorzitter van de CDA fractie in de gemeenteraad van Zwolle. Vanaf 2003 tot eind 2014 was hij lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Daar was hij ondermeer woordvoerder Verkeer & Waterstaat, woordvoerder Sociale Zaken & Werkgelegenheid en woordvoerder Financiën/Rijksuitgaven, Asiel & Immigratie.

 


Carlo Verhaar is sinds de zomer van 2018 wethouder van de gemeente Deventer, daarvoor is hij 14 jaar raadslid en fractievoorzitter geweest van GroenLinks in de gemeenteraad. Carlo Verhaar is copywriter en mediator van beroep en heeft ook lesgegeven aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

 

 

 

 

 

 

Eddy van Hijum en Carlo Verhaar gaan, met Hadassah de Boer als gespreksleider, met het publiek in gesprek. Onderwerp is de groei van het evenementenbeleid en de daarbij te maken en wellicht ook al gemaakte keuzes en de invloed van deze keuzes.Wij nodigen u van harte uit om uiterlijk 24 februari aanstaande  een vraag of stelling voor deze themasessie in te sturen. Wij ontvangen deze graag via  info@nationaalcongresevenementen.nl

 

 

Rotterdam Marathon 2017 Portret mario Kadiks Foto ; Pim Ras

Mario Kadiks

Groei in kwaliteit vs groei in kwantiteit

Mario Kadiks, CEO van Golazo Sports Nederland,  vertelt aan de hand van zijn eigen, ruime ervaring over de groei van zijn bedrijven en de evenementen die zij hebben georganiseerd. Welke keuzes heeft hij wanneer en waarom gemaakt zodat de kwaliteit van de evenement gewaarborgd bleef en er groei in kwantiteit kon plaatsvinden.

Sport is de rode draad in het leven van Mario Kadiks. Als lid van atletiekvereniging METRO blonk hij uit o.a. in het speerwerpen en werd op dit onderdeel viervoudig Nederlands Jeugd Kampioen. Was veel jaren atletiektrainer bij Metro en daarna AVR (later Rotterdam Atletiek) . Na zijn opleiding aan de HALO in Den Haag startte hij als leraar Lichamelijke Opvoeding in het Middelbaar en Hoger Beroepsonderwijs. In 1985 werd Mario directeur van Rotterdam Marathon. Onder zijn hoede is het evenement uitgegroeid tot het grootse eendaagse sportevenement van Nederland, van honderden deelnemers in de beginjaren tot 45.000 deelnemers vandaag de dag. Inmiddels is hij alweer heel wat jaren CEO van Golazo Sports Nederland en daarmee bepalend en verantwoordelijk voor het beleid en de organisatie van ruim 50 sportevenementen, variërend van hardlopen, fietsen tot wandelen.

Anniek Brummel

Inclusiviteit

Onder de naam AKB Consultancy adviseert, coördineert en coacht Anniek Brummel  vanuit haar kennis en ervaringsdeskundigheid op het gebied van inclusie, participatie en toegankelijkheid.

Tijdens deze deelsessie neemt zij u mee in de wereld van inclusiviteit voor evenementen. Hierbij denken we niet alleen aan fysieke beperkingen maar ook aan sociaal economische beperkingen. Waarom komen bepaalde groepen in de samenleving wel of niet naar een evenement en wat is de maatschappelijke opdracht van een organisator om hier verandering in te brengen. Inclusiviteit leidt tot groei van een evenement, zowel in kwaliteit als in kwantiteit.

 

Sharid Alles – Uppelschoten

Uitgegroeid?

Hoe lang heeft een concept van een evenement bestaansrecht? Wanneer is een evenement uitgegroeid en hoe zorg je ervoor dat het toch relevant blijft. Zijn er grenzen aan groei, moet je je concept aanpassen of juist niet? Deze vragen staan centraal tijdens deze vijfde themasessie.

Sharid Alles – Uppelschoten is zendermanager NPO 3 FM. Jarenlang is Serious Request een zeer succesvol Nederlands evenement geweest. Eind 2017 bleek dat het succes sterk afgenomen was en voor 2018 heeft 3FM radicale keuzes gemaakt en het concept aangepast.  Sharid vertelt over deze keuzes en het nieuwe concept, de toekomstplannen en verwachtingen. Wordt het vroegere succes geëvenaard, blijft het relevant?